Jaunimas gali

Jaunimas gali

Mūsų progimnazijoje dar rugsėjo mėnesį startavo jaunimo ugdymo programa ,,Jaunimas gali”. Tai programa, kuri suteikia mokyklinio amžiaus vaikams ne tik galimybę sportuoti, bet ir užtikrina, kad jaunuoliai, susidūrę su gyvenimiškais iššūkiais augant bendruomenėse, gebėtų priimti tinkamus sprendimus.

                      ,,Jaunimas gali” programa  skelbia – pasitikėk savimi, juokis kartu, rūpinkis kitais, prisiimk atsakomybę, nuosekliai siek tikslo, būk sąžiningas. Juk visa, ką tu darai ar sakai paveikia kitus. O geriausiai moko pavyzdys. Tad keli šimtai moksleivių iš visos Lietuvos spalio pabaigoje buvo sukviesti į Kėdainių areną, kur juos svetingai sutiko krepšinio komandos “Nevėžis” krepšininkai. Komandų, tarp kurių buvo ir Klaipėdos “Versmės” progimnazijos merginų komanda, laukė įvairios rungtys krepšinio aikštelėje, šokio pamokos bei pokalbiai su Benediktu Vanagu. Pokalbiai su žmogumi, galinčiu įkvėpti jaunuolius būti produktyviais, sveiką gyvenseną propaguojančiais suaugusiaisiais.

                      Lapkričio pabaigoje  progimnazijoje lankėsi ir vienas iš projekto koordinatorių – Benas Mačiulaitis. Jis mergaites mokė žaisti lėkščiasvydį, kartu leido laiką Klaipėdos pilies muziejuje, kur svečias buvo supažindintas su mūsų krašto istorija, skanavo savo rankomis keptų picų. Nors po intensyvios treniruotės ir liko viena kita mėlynė, tačiau bendrystės jausmas, įkvėpimas lyderystei dar labiau paskatino norą siekti asmeninių tikslų.

                      Tad mergaičių komanda gruodžio viduryje sukvietė visus progimnazijos bendruomenės narius į 3-4 klasių sporto renginį ,,Trys, keturi – Kalėdas turi!”. Tikslas – skleisti gerąją žinią, kad kiekvienas iš mūsų galime būti pavyzdžiu kitiems, galime ištiesti ranką suklupusiam. Pradėję šventę mankšta, mokiniai išbandė savo jėgas ir kitose rungtyse. Sporto salė ūžė nuo klegesio, juoko, kai komandoms teko ledo rutulio lazda varytis didžiulius guminius kamuolius ar striksėti maišuose. Sveika konkurencija tarp komandų visus suartino bendram kalėdiniam šokiui. Neliko nė vieno nepastebėto, visi dalyvavusieji buvo apdovanoti ir saldžiaisiais prizais.

Dėkojame straipsnio autorei lietuvių kalbos mokytojai Vaida Jokšienei

[ngg src=“galleries“ ids=“28″ display=“basic_thumbnail“]