Erasmus+

Erasmus+

„Neleiskite, kad pasaulis jus įtikintų, jog geriau yra eiti po vieną“,- tokiais žodžiais prabilo į susirinkusiuosius Šventasis Tėvas savo kreipimesi į jaunimą vizito Lietuvoje metu. Kaip ypatingai skamba šie žodžiai Klaipėdos “Versmės” progimnazijos bendruomenei. Būtent šiomis dienomis čia vieši Erasmus KA2 projekto ,,Give 5: A Healthy Livving Toolbax – the whole school program“ atstovai iš 7 Europos šalių.

Svečiai pasitikti tradiciniais lietuvių liaudies šokiais, vaikų ir mokytojų ansamblio dainomis. Juos atviromis širdimis sutiko ne tik projekto koordinatorė Jurgita Petkutė-Jevstafjeva, mokyklos direktorė Gražina Pocienė, bet ir Klaipėdos miesto švietimo skyriaus vedėjos pavaduotoja Virginija Kazakauskienė bei vyriausioji specialistė Danguolė Andrijauskienė. Svečiams linkėta darbingos, produktyvios viešnagės ir kad permainingi orai nesutrukdytų įgyvendinti numatytų planų.

Erasmus KA2 projekto dalyviams buvo plačiai atvertos ir Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko kabineto durys. Niekas negali geriau pristatyti savo namų, jei ne jų šeimininkas. Išklausę įkvepiančios mero kalbos, projekto dalyviai turėjo galimybę pristatyti patys save, tiesti draugystės tiltus. Lankytasi ir Etnokultūros centre. Svečiai supažindinti su Mažosios Lietuvos ankstyvojo bei vėlyvojo laikotarpio kostiumu, šio regiono instrumentu – arfa, tradiciniais šokiais. Pritariant vaikų ansambliui „Alkiukas”, projekto dalyviams teko ir patiems išbandyti jėgas šokių aikštelėje. Buvo daug juoko ir gerų emocijų, nuo veidų nedingo šypsenos.

Ne veltui linkėta produktyvios viešnagės. Italijos, Lenkijos, Rumunijos, Makedonijos, Ispanijos, Portugalijos, Turkijos atstovai kartu su „Versmės” progimnazijos bendruomene plačiau tyrinėjo su saugumu susijusias problemas bei galimybes siekti saugumo. Saugumo jausmas – tai svarbiausia ir didžiausią poveikį mūsų elgesiui daranti jėga. Tad svečiai ne tik stebėjo įvairias veiklas, vykdomas mokykloje, bet ir patys vedė pamokas, dalijosi sava patirtimi, kaip kurti saugią aplinką. Jie maloniai buvo priimti ir Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biure, supažindinti su biuro vykdoma veikla, dalyvavo pirmosios pagalbos mokymuose.

Pasirodo, mes mokame šypsotis, mokame dalintis, gera yra gyventi Klaipėdoje, Lietuvoje. Tai svečiai pirmiausia ir pastebėjo. Gal jau laikas mums patiems pamiršti tą patarlę, kad lietuvis džiaugiasi, kai kaimyno stogas dega. Atvirkščiai, versmiečiai buvo susitelkę bendram darbui. Viešnagės dienomis net tėveliai savanoriai įsitraukė į veiklas ir rūpinosi savo vaikų saugumu mokykloje.

Neabejotina, kad bendrystė labai svarbi mums visiems. Eiti kartu yra daug svarbiau, nei eiti po vieną.

[ngg src=“galleries“ ids=“2″ display=“basic_thumbnail“]